Cum calculezi pretul real al proprietatii?
Atunci cand vrei sa vinzi sau sa cumperi un imobil, primul pas pe care trebuie sa il faci, este sa stabilesti pretului corect al acestuia. Cum poti face asta? – Printr-un studiu de piata atent realizat, in urma caruia vei reusi sa incadrezi pretul imobilului intre un minim si un maxim.
Iata care sunt principalii factori care pot influenta pretul proprietatii:
1. Zona in care se afla proprietatea
Este cel mai important criteriu de diferentiere intre doua imobile identice, dar situate in zone diferite ale orasului.
Locuintele situate la periferia orasului au, de cele mai multe ori, un pret mult mai mic decat cele aflate in centrul orasului.
2. Suprafata
O suprafata mai mare a locuintei inseamna un pret mai mare atat pentru achizitia acesteia, deoarece, in general, pretul se calculeaza pe metru patrat, cat si pentru intretinerea si incalzirea ei.
Totodata, trebuiesc luate in calcul si dependinte de care dispune, cum ar fi: boxe, beci, pod, etc.
3. Compartimentarea
In general, un apartament poate fi: decomandat, semidecomandat sau circular.
Un apartament decomandat permite accesul din hol in toate incaperile, lucru care determina o crestere considerabila a confortului, dar si a pretului.
4. Etajul
Etajele cele mai cautate sunt cele intermediare, sau cat mai apropiate de parter (dar nu parter), de aceea, apartamentele situate la ultimul etaj sau la parterul blocului au un pret mai scazut decat restul. Cele mai ieftine sunt apartamentele de la demisol.
Daca apartamentul aflat la parter prezinta alte avantaje, precum faptul ca se preteaza pentru un spatiu comercial, acesta poate prezenta, totusi, un pret mai ridicat.
5. Anul de constructie
Cu cat imobilul este mai nou, cu atat este mai scump, insa aceasta nu este o regula generala.
O locuinta mai veche, desi poate avea un pret mai scazut decat una recent construita, va avea nevoie de imbunatatiri si investitii mai mari ulterior.
6. Imbunatatiri
Un apartament in care s-au adus imbunatatiri precum centrala termica, geamuri, gresie, faianta, incalzire prin pardoseala, geam termopan, etc., va aduce cu sine un grad mai sporit de confort, care se va lua in considerare in momentul evaluarii pretului final.
7. Mobilierul si dotarile
Daca mobilierul este demodat, iar aparatura electronica si electrocasnica este veche, atunci si pretul va fi mai mic, deoarece acestea se vor schimba ulterior.
Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne: https://gefex.ro/contact
TOP 11 cele mai comune “capcane imobiliare” si cum le poti evita
/0 Comments/in Servicii Imobiliare /by[:en] [:ro] [:]
7 sfaturi utile pentru cei ce doresc sa investeasca cu succes in imobiliare
/0 Comments/in Servicii Imobiliare /by[:en] [:ro] [:]
Afla care sunt cele 4 trucuri pentru un anunt imobiliar reusit
/0 Comments/in Servicii Imobiliare /by[:en] [:ro] [:]