9 avantaje ale achizitionarii unui apartament in bloc nou
Trecerea de la apartamente din blocurile vechi, construite intre 1977-1989, care nu mai au confortul si nici rezistenta necesara, la apartamente in blocuri noi, care indeplinesc majoritatea conditiilor unui confort optim, a devenit o tendinta pe piata imobiliara din Romania.
Daca esti in cautarea unei locuinte noi, cu siguranta te-ai intrebat, cel putin o data, care varianta e mai avantajoasa: un apartament intr-un bloc vechi sau un apartament intr-o cladire recent construita.
Noi, cei de la Gefex am analizat atent cele doua optiuni si beneficiile aduse de fiecare in parte si intr-un final, am gasit destule motive pentru care achizitionarea unui apartament nou este mai avantajoasa:
1. Cheltuieli reduse
Primul lucru pe care il iei in considerare atunci cand doresti sa cumperi un apartament nou, este pretul.
In cazul achizitionarii unui apartament nou, nu ai nevoie de investitii in renovari, nu e nevoie sa schimbi gresia ciobita, parchetul uzat, sau tapetul decolorat de pe perete. Ba mai mult, anumiti investitori permit semnarea unui contract sau precontract, unde achiti un avans si ai posibilitatea de a alege partial sau integral finisajele.
Asta in cazul in care nu esti multumit de aspectul apartamentului vechi si vrei sa il pastrezi.
Dar, chiar si asa, pot aparea, si de cele mai multe ori chiar apar, cheltuieli neprevazute, pe care creditul imobiliar nu le acopera. De la instalatii vechi care cedeaza, pana la probleme cu mucegaiul, umiditatea peretilor etc., cladirile vechi avand peretii din ciment (cimentul e recunoscut ca fiind materialul ce absoarbe procente mari de umiditate si frig).
2. Compartimentarea
Apartamentele vechi nu sunt foarte bine compartimentate, ba chiar au si spatii “moarte”, care nu pot fi locuibile sau utilizate.
Intr-un apartament modern, structura e mai aerisita si practica. Astfel, iti este permis sa te folosesti de intreaga suprafata si sa iti stochezi lucrurile si bunurile imobiliare intr-un mod in care nu te vei simti sufocat in propria locuinta.
3. Locurile de parcare disponibile
In zonele rezidentiale cu locuinte vechi exista vesnica problema a locurilor de parcare, in timp ce intr-o zona rezidentiala cu apartamente noi, nu ai aceasta grija, in general avand la dispozitie un numar mare de locuri de parcare special amenajate sau garaje private.
In cazul in care acesta nu este oferit odata cu apartamentul, in poti rezerva sau bloca contra unei sume modice de bani. In zonele rezidentiale vechi, legal, proprietarul nu are dreptul sa isi blocheze locul de parcare atunci cand autoturismul nu este stationat acolo.
4. Valoarea blocului, in timp
Daca iti faci un credit pe 30 de ani, cum se intampla in mod normal, iar la finalizarea acestuia, doresti sa vinzi apartamentul, acesta va avea o vechime de 30 de ani, nu de 70, asa cum se intampla in cazul blocurilor construite inainte de Revolutie.

5. Acces la finantare simplu si variat, in functie de dorinte si posibilitati
Tinand cont de cele mentionate mai sus, bancile acorda credite mai usor pentru un apartament nou.
In plus, poti beneficia de finantare direct de la dezvoltator.
6. Vecinii si atmosfera
Ambianta si atmosfera sunt, din nou, factori majori in vederea achizitionarii unui apartament nou.
In blocurile vechi, cei mai multi proprietari sunt acolo de la inceputul constructiei, in timp ce, in locuintele noi, majoritatea locatarilor sunt tineri, iar asta va prezenta un start bun in relatia cu vecinii si ambianta zonei rezidentiale.
7. Un apartament fara istoric
Achizitionarea unui apartament nou te scapa de grija intersectarii cu vreo istorie personala a fostului locatar, care s-ar putea complica si te-ar putea afecta.
8. Izolare termica si materiale de constructie de calitate
Reabilitarea termica exista, intr-adevar si in cazul constructiilor vechi, insa este mult mai avantajoasa varianta in care blocul a fost din start gandit ca fiind eficient enegetic.
Evident, nu toate apartamentele noi sunt de calitate, dar unele dintre ele au acest avantaj.
9. Siguranta
Siguranta locuintei tale este, bineinteles ,unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti schimbi locuinta.
In timp ce apartamentele vechi, in mare parte, nu dispun de masuri ce pot fi luate in cazul unui cutremur sau a unui incendiu, cele noi sunt echipate corespunzator si garanteaza siguranta.
Iar protectia cu privire la hoti sau intrusi este, de asemenea, un aspect foarte important, pe care trebuie sa-l iei in calcul. Apartamentele noi ofera adeseori masuri de securitate precum paznici, camere de luat vederi sau acces restrictionat in zona rezidentiala.
Totusi …. ca si in alte domenii de activitate, si in imobiliare “exceptia intareste regula”. Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei – pune-le in balanta si stabileste care este mai benefica pentru tine.
Ai nevoie de Servicii Imobiliare? Contacteaza-ne: https://gefex.ro/contact
TOP 11 cele mai comune “capcane imobiliare” si cum le poti evita
/0 Comments/in Servicii Imobiliare /by[:en] [:ro] [:]
7 sfaturi utile pentru cei ce doresc sa investeasca cu succes in imobiliare
/0 Comments/in Servicii Imobiliare /by[:en] [:ro] [:]
Afla care sunt cele 4 trucuri pentru un anunt imobiliar reusit
/0 Comments/in Servicii Imobiliare /by[:en] [:ro] [:]