[:ro]10 motive pentru care ai nevoie de advertising - Gefex Everything[:]

10 motive pentru care ai nevoie de advertising in compania ta

Advertising-ul poate fi vital pentru o afacere. Este o metoda directa de a lua legatura cu consumatorul si a-l atrage catre produsele sau serviciile pe care le oferi. Unele firme inca pun la indoiala necesitatea advertising-ului si nu considera necesar un buget alocat pentru publicitate. Acest lucru, insa, poate fi o mare greseala.

Publicitatea este, de fapt, una dintre metodele de marketing care vine cu o factura, motiv pentru care multe firme ezita inainte de a-si face reclama. Insa, daca ar sti ca pentru fiecare banut cheltuit vor castiga dublu, nu ar mai avea indoieli in eficienta advertising-ului.

Iata 10 motive pentru care advretisingul este cel mai bun prieten al afacerii tale. 

Advertising-ul genereaza loialitate pentru brand

Advertising-ul permite companiilor sa se adreseze clientilor si sa creeze relatii durabile cu ei. Acest lucru insufla consumatorului un sentiment de familiaritate si incredere, fidelizand clientii pe perioade lungi de timp. Reclamele folosesc imagini, cuvinte si texte motivationale care vizeaza un anumit public si il incurajeaza sa ramana loial brandului promovat. 

Creste traficul companiei

Probabilitatea ca o persoana care a vizionat o reclama sa caute brandul si firma online, este foarte mare. Cu cat sunt mai multi vizitatori, cu atat vor fi mai multi clienti si cifra de afaceri va creste. Un sondaj realizat pe un esantion de 3.000 de companii a reliefat faptul ca firmele care si-au facut advertising pe o perioada de cinci ani au avut o crestere a vanzarilor cu un procent de pana la 100%, in vreme ce companiile care nu si-au facut publicitate au cunoscut o crestere cu mai putin de jumatate fata de primii care isi facusera reclama constant. 

Creaza o imagine pozitiva asupra companiei

Publicitatea transmite consumatorilor si concurentilor sa firma este deschisa si pregatita pentru a face fata provocarilor unei afaceri prospere. O varianta dinamica si pozitiva va atrage consumatorii catre acea afacere, indiferent de concurenta si de starea economica. 

Publicitatea atrage clienti noi

Piata este in continua schimbare si poate atrage noi consumatori. Acestia reprezinta un nou public vizat la care au ajuns reclamele realizate. Publicitatea dovedeste consumatorilor ca afacerea ta este printre cele mai bune din nisa si vor fi interesati sa afle mai multe detalii. 

Asigura fidelitatea clientilor

Din cauza numarului mare de optiuni existente pe piata, clientii se pot indeparta la un moment dat de afacerea ta, cautand alte optiuni. Advertising-ul bine realizat reamintese consumatorilor de ce au ales sa lucreze cu tine si de ce ar trebui sa continue aceasta colaborare. 

Este o metoda de combatere a concurentei

In orice moment, piata va fi plina de consumatori care cauta produsul oferit de tine. Publicitatea te va ajuta sa ramai in joc si sa concurezi cu celelalte companii. Totodata, publicitatea este modul in care convingi consumatorii sa aleaga sa colaboreze cu tine.

Advertising-ul iti asigura continuitatea afacerii

Cu siguranta ca un consumator nu va avea nevoie in fiecare zi de acelasi produs de la tine, dar poti sa fii sigur ca va exista intotdeauna un alt client nou gata sa cumpere. Advertising-ul te ajuta sa fii mereu cunoscut si gasit usor de clientii noi interesati. Un numar constant de consumatori care sunt interesati de serviciile sau produsele oferite de tine este primul pas catre cresterea vanzarilor. Cu cat ai mai multi consumatori interesati, cu atat vei avea mai multe vanzari. Publicitatea iti asigura vanzarile in prezent, dar si in viitor.

Te mentine in sfera de interes a consumatorilor

Piata este bogata in oferte pe care posibilii clienti doresc sa le compare. Publicitatea este cea care te mentine in atentia consumatorilor, reamintindu-le de ce ar trebui sa cumpere de la tine. 

Mentine consumatorul informat

Cand un produs sau un eveniment nou este gata de lansare, publicitatea permite consumatorilor din nisa ta de activitate sa fie informati si sa ia nota de detalii care le-ar putea capta interesul. Publicitatea evenimentelor si a produselor noi scuteste consumatorul de efortul de a cauta informatiile, facilitandu-i totodata, drumul catre afacerea ta.

Aduce bani in afacerea ta

Publicitatea atrage clientii catre afacerea ta si iti creste vanzarile. Atunci cand consumatorii vad reclame puternice si pozitive, sunt mai dispusi sa cumpere si sunt gata sa aleaga sa colaboreze cu tine. Investeste in advertising pentru prosperitatea afacerii tale si vei reusi sa te dezvolti si sa iti cresti cifra vanzarilor.